Анонси випусків

- Анонс найближчих випусків

У Львові пересувна виставка «70-річчя створення Української Повстанської Армії»

У Львові пересувна виставка «70-річчя створення Української Повстанської Армії» У Львові пересувна виставка «70-річчя створення Української Повстанської Армії»

Відомий київський філателіст, невтомний мандрівник Володимир Канівець привіз до Львова свою експозицію присвячену 70-річчю створення Української Повстанської Армії. Ця експозиція як підсумок естафети присвяченої до ювілейної дати.

Естафета стартувала 10 вересня 2012 року від Київського поштамту з Майдану Незалежності та пройшла поетапно і безперервно згідно з графіком протягом 36 днів Київською, Вінницькою, Хмельницькою, Житомирською, Рівненською, Волинською, Тернопільською, Чернівецькою, Івано-Франківською, Закарпатською та Львівською областями, власне місцевостями, де в роки Другої світової війни та по її завершенні відбувався масовий національно-визвольний рух.

Під час естафети за активної участі членів Всеукраїнського братства ОУН-УПА щоденно відбувалось відправлення поштової кореспонденції з населених пунктів пов’язаних з національно-визвольним рухом, а також здійснювалось покладання квітів до пам’ятників провідникам національно-визвольного руху.

Фінішувала естафета 14 жовтня 2012 року на Львівському головпоштамті під час урочистого спец погашення франку вальним штемпелем «70 років УПА».

Після завершення естафети Володимир Канівець систематизував філателістичний матеріал та підготував експозицію для проведення філателістичної виставки «70-річчя створення Української Повстанської Армії». Матеріал виставки розміщений на семи стендах.