Анонси випусків

- Анонс найближчих випусків

Офіційні талісмани «Євро 2012» – віднині на українських поштових марках

Офіційні талісмани «Євро 2012» – віднині на українських поштових маркахУрочиста церемонія спеціального погашення марки відбулася 1 червня 2012 року в Міжнародному дитячому центрі «Артек» на березі Чорного моря (Автономна Республіка Крим). Перші відбитки спеціального штемпеля на конвертах з маркою Чемпіонату Європи з футболу «Євро 2012» поставили: представник Президента України в Автономній Республіці Крим Плакіда Віктор Тарасович, генеральний директор міжнародного дитячого центру «Артек» Олена Піддубна, директор Кримської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Кризська Руслана Юріївна, віце-адмірал морської флотилії Авдалян Арсен.

«Марка в усьому світі – не лише знак поштової оплати, а й предмет колекціонування, витвір мистецтва, а відтак – вигідний об’єкт для інвестицій. Марки, як картини відомих художників чи ювелірні вироби, з плином часу стають все ціннішими. Трапляється, за марку, через десятиліття після її введення в обіг, колекціонери пропонують великі гроші, аби лише мати її у своїй колекції, – розповіла учасникам і гостям свята філателії директор департаменту письмової кореспонденції та філателістичної продукції УДППЗ «Укрпошта» Наталія Мухіна.

Укрпошта відроджує шанобливе ставлення до марки та інтерес до філателії в Україні, прагне виховати нове покоління колекціонерів поштових марок, яким нині по 12–14 років. Для цього в компанії спільно з Асоціацією філателістів України розробляється Програма розвитку дитячої філателії, яка передбачає цілу низку заходів для заохочення збирання дітьми українських марок та посилення культури листування. Один з таких заходів пройшов сьогодні в «Артеку».

Нагадаємо, це черговий випуск Укрпошти, присвячений Чемпіонату Європи з футболу. Укрпошта – офіційний ліцензіат УЄФА ЄВРО 2012тм – вже випустила поштовий блок «УЄФА ЄВРО 2012тм. Україна-Польща» і дві зчіпки по чотири марки в кожній: «Міста-господарі УЄФА Євро 2012» та «Футбольні арени УЄФА Євро 2012».

Довідка:

  • Кількість марок в аркуші – 12 (3х4).
  • Формат марки – 40х28 мм.
  • Перфорація гребінчаста – 14:14 ¼.
  • Номінал марки – 4,80 грн.
  • Тираж марки – 200 тис. прим.
  • Марка – багатоколірна; спосіб друку – офсет.
  • На полях маркового аркуша штриховий код – 4823027133195.
  • Марку надруковано на ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» з виготовлення цінних паперів».

Офіційні талісмани «Євро 2012» – віднині на українських поштових марках Офіційні талісмани «Євро 2012» – віднині на українських поштових марках