Анонси випусків

- Анонс найближчих випусків

Укрпошта до прем’єри історичного бойовика «Захар Беркут» випустить поштову марку

Укрпошта до прем’єри історичного бойовика «Захар Беркут» випустить поштову маркуУкрпошта спільно з FILM.UA Group до виходу в світ українського історичного екшену «Захар Беркут» за мотивами однойменної повісті Івана Франка введе в обіг поштову марку. Урочисте спецпогашення знака поштової оплати відбудеться 9 жовтня в кінотеатрі «Київська Русь» під час допрем’єрного показу фільму.

«Укрпошта продовжує дивувати новинками філателії та змінює уявлення про сучасні марки. На них є не лише визначні особистості, природа та архітектура. Зараз випускаємо марки на підтримку українського кіно та продовжуємо співпрацю із творцями українського сучасного мистецтва. Тепер поціновувачі філателії та сучасного кінематографу зможуть додати до своїх колекцій унікальну поштову мініатюру – марку «Захар Беркут», приурочену до виходу у світ вітчизняного бойовика. Таким чином, через сучасне мистецтво ми відроджуємо інтерес до філателії й посткросингу», – зазначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Всеукраїнська прем’єра «Захара Беркута» режисера Ахтема Сеітаблаєва у співпраці з американським колегою Джоном Вінном відбудеться 10 жовтня.

В якості ескізу поштової марки використано офіційний постер кінокартини. На купоні маркового аркушу зображений один із символів фільму – птах беркут, який мешкає тільки у високогір’ї Карпат. Поля маркового аркуша та конверт «Перший день» оздоблені орнаментом, що прикрашає плащ-корзно одного з головних героїв стрічки – боярина Тугара Вовка. Із 9 жовтня поштові марки «Захар Беркут» реалізовуватимуться у відділеннях Укрпошти та в її онлайн-магазині. Номінал поштової марки – 8 гривень, що відповідає тарифу на пересилання простого листа масою до 50 г в межах України.

«Колаборація з Укрпоштою стала для нас доброю традицією, і ми дуже вдячні за підтримку фільмів, які ми створюємо. Так, поштові марки, присвячені фільмам «Сторожова Застава» та «Викрадена Принцеса» викликали великий резонанс і привернули увагу як до української філателії, так і до кінострічок. Завдяки випуску марок ще більше людей дізнаються про українське кіно, а колекції філателістів поповнюються унікальними екземплярами. І тим більше важливо, коли йдеться про кінорелізи не тільки національного, а й світового масштабу. Конверти з марками розлетяться по всьому світу та зацікавлять багатьох людей. А згодом, сподіваюся, ці люди зможуть побачити фільм «Захар Беркут» і у своїй країні», – зазначив продюсер фільму Єгор Олесов.

Фільм створено компаніями Kinorob та CinemaDay за підтримки Держагентства України з питань кіно. У роботі над фільмом брала участь міжнародна команда фахівців – актори з України, США, Великобританії, Казахстану та Монголії. У головній ролі знявся американський актор Роберт Патрік, відомий за фільмом «Термінатор-2». Також до створення картини долучилися колеги з Голлівуду. Продюсерами фільму з американського боку виступили Джефф Райс, Юрій Карновський і Раджа Коллінз, з українського боку – Єгор Олесов.

Укрпошта до прем’єри історичного бойовика «Захар Беркут» випустить поштову марку

Укрпошта до прем’єри історичного бойовика «Захар Беркут» випустить поштову марку

Укрпошта до прем’єри історичного бойовика «Захар Беркут» випустить поштову марку